Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2014-06-17 07:00:00 • 10 min lezen

Indianredlopez - Commit

Indianredlopez – Commit Label: Konkurrent Eindoordeel: 7,5

Bij de naam Indianredlopez krijg je niet direct het idee dat dit een band uit Schotland is. Maar niets is minder waar. Het vijftal levert met “Commit” hun tweede album vol alternatieve gitaarrock. Het stemgeluid van zanger van Michael Chang ligt prettig in het gehoor. De gitaar rifjes a la Muse, worden met regelmaat doorzeeft met de lange hoge geluiden van de 2de gitaar en keyboards. (“Taking A Fall For Me”). Al kent dit 2de album nu meer popliedjes waaronder “Break Us Both”, “Signal Novice” en “No Longer Dying”. Hier staan de keyboards voor de basis en doet het enigszins denken aan de jaren negentig pop van Human League tot A-ha.

De Britpop van deze Indianredlopez zou zomaar tot een commercieel succes leiden, al blijft de naam wellicht een struikelblok. “At Night I Dream Of Stormy Seas” en “Life Back In Me” zijn de spannende nummers waarbij men goed heeft geluisterd naar de oude Depêche Mode. Vol van keyboard en mooi gezongen waarbij de spanning in de nummers blijft. Het nummer “Core” en “New Live In The Loop” zijn meer het zweverige nummer waarbij de band, de sterke indruk van het begin van dit album iets los laat.

Over het algemeen is het een lekker album van een nieuwe act, die de ruimte nodig heeft om zich te ontwikkelen. Hopelijk krijgt men deze ruimte dit jaar door zoveel mogelijk live te kunnen spelen.

Deel via social media: