Zoek...
Inge van Calkar – Full Color

Inge van Calkar – Full Color

Label: Deer & Forest rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-11-27 07:00:00 • min lezen

Dance / Electronic / Pop

Inge van Calkar – Full Color

Het recente en titelloos debuutalbum van de zangeres uit Groningen, Inge van Calkar was al een verrassend fijn album. Met haar nieuw geluid maak dat ze de elektronica omarmt. Het levert haar het predicaat de ‘Groningse Kylie’ op.

Het album Full Color is gemaakt om haar kleur te geven . Haar synthpop sound kent ook een ruw randje waardoor het allemaal niet meer zo glad klinkt. Toch zouden songs ‘Once Again’ en ‘Get Out Of My May’ het prima op een plaat van Kylie doen.  Inmiddels is haar solo project opgeleukt tot een band project. De muzikanten krijgen hier een gezicht en ruimte om mee te schrijven. In het geheel is het dan ook meer een band EP geworden. Toch is het vooral de elektronica dat de hoofdbestand van de songs levert. Of ze op een rock concert staat of een dance project. Wellicht geldt beide niet omdat het er allemaal net tussenin ligt.
De songs zijn wel zo catchy om het album te blijven luisteren. ‘The Iceman’ is het nummer dat dichtste bij haar ligt. Het is niet een ballad maar een slow song van het album om daarna het dance feestje weer input te geven met ‘Spinning Around’.
Een prima EP, maar mis wel een beetje haar eerlijke sound dat ze op het titelloos album had.

Dance / Electronic / Pop

Deel via social media: