Zoek...
Inhaler – It Won’t Always Be Like This

Inhaler – It Won’t Always Be Like This

Label: Polydor

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2021-07-11 07:00:00 • min lezen

Pop / Rock
8

Inhaler – It Won’t Always Be Like This

De Ierse band Inhaler krijgt steeds meer grip op de weg van de rock and roll. Vooral in Belgie is deze band enorm populair. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat we ze wellicht komend jaar in Werchter en wellicht op Pinkpop gaan zien. Het festival waar pa Bono met U2 veel stond en prachtige shows achterliet.

Inhaler is de band met zoonlief Elijah Hewson als zanger/gitarist. Deze band weet met hun debuut album hun eigen plekje in de muziekwereld veroveren. Inmiddels heeft de band diverse hits op hun naam staan, waaronder het pakkende ‘My Honest Face’, dat altijd wat doet klinken als een nieuw Kings of Leon song en het recente ‘Cheer Up Baby’. Toch heeft de band er niet voor gekozen om alle hits weer op dit album te zetten. Men wil meer laten horen en nieuwe songs als ‘Slide Out The Window’, het pakkende (potentiële hitsingle)  ‘A Night On The Floor’ en het iets langere Who’s Your Money On (Plastic House)’ met een New order beat erin verwerkt.
De band weet een sfeer van mainstream rock te maken dat we ook van U2 kennen. Toch is het allemaal in een jongere sound gegoten, vandaar dat de link naar Kings of Leon sound hierdoor heen klinkt. De band wil vast als stadion act optreden en daar is de neiging van de songs naar.

Het is in ieder geval een mooi debuut!

Pop / Rock

Deel via social media: