Zoek...
InHeaven - InHeaven

InHeaven - InHeaven

Label: PIAS

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-09-14 07:00:00 • min lezen

Indie / Punk / Rock
7

InHeaven – InHeaven

De indie rockband InHeaven uit London weet met dit album te debuteren. De band stond al op Reading en Leeds Festival van 2016 omdat men al enige singles heeft uitgebracht. Het album is dan ook een verzameling van de songs uit het verleden.

De ruwe grungerock als “Treats” doet denken aan de oude Nirvana sound, maar dan met een Engels jasje dat uit de punk periode komt. Het klinkt qua mix ruwer en platter dan de Amerikanen dit doen.
Met Chloe Little als bassist / zangeres  en James Taylor als gitarist / zanger weet men dit goed af te wisselen waardoor het divers qua klankkleur is.
Binnen de songs van weleer  tot aan de nieuwe songs als “Stupid Things”, het hitgevoelige “Vulture” en “Worlds on Fire” zit een mooie opbouw in. Hierdoor hoor je dat de band is gaan groeien door de jaren heen. De composities krijgen meer een vollediger vorm en een eigen stijl. De felle punksound wordt vervangen door de harmonische vocalen en uitgebalanceerd gitaarwerk.
Toch klinkt het dat het album met haast is gemaakt. Het zou dan ook mooi zijn geweest dat de band de oude songs had vervangen door nieuwe songs.

InHeaven is te zien in Nederland op

25 oktober Cinetol te Amsterdam

Indie / Punk / Rock

Deel via social media: