Zoek...
Intergalactic Lovers – Exhale

Intergalactic Lovers – Exhale

Label: Unday/ PIAS

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-09-29 07:00:00 • min lezen

Indie
8

Intergalactic Lovers – Exhale

De Belgische indie rock van Intergalactic Lovers gaat er bij onze zuiderburen in als zoete koek. De populariteit in Nederland is gelukkig in de lift. Het is namelijk een heerlijke indiepop act.

Na het debuut album Greetings and Salutions uit 2011 ging het snel met Lana Chedraoui en haar bandleden. Voordien deed men succesvol mee aan diverse competities, maar  de band aam Free Zumunda bracht hen in een lastig parket. Vandaar een naamverandering en het succes lacht hen toe.

De heldere zang van Chedraoui is het handelsmerk van de band. Al zijn de composities doordacht. Soms spannend met chello op “Tale! Tale!”en “Fot The Young Ones”,  of met een lekkere drive op “River”en “My I”. Al doet men ook niet moeilijk om eens lekker recht door zee  te gaan met “Give It Up” en “Between the Lines”. Maar overal klinkt de stem van Lana helder en heerlijk er bovenuit en zweven de gitaren als een wolkendek door de songs.
Met No Shame wordt er een mooi popliedje gemaakt, waardoor het album erg divers van aard is.
Intergalactic Lovers is dan ook een verdiende aanwinst voor de Belgische popmuziek dat in de toekomst hoge ogen kan scoren.

Intervalactic Lovers is de komende tijd te zien in Nederland:
23 oktober Effenaar te Eindhoven
25 oktober Paradiso te Amsterdam
14 december Tivoli te Utrecht
15 december ’t Beest te Goes
16 december Rotown te Rotterdam
10 januari Bibelot te Dordrecht
11 januari Neushoorn te Leeuwarden
12 januari Doornroosje te Nijmegen
13 januari Gieterij te Maastricht

Indie

Deel via social media: