Zoek...
Intergrity – Howling For The Nightmare Shall Comsume

Intergrity – Howling For The Nightmare Shall Comsume

Label: Relapse rec. / Spinefarm

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-07-17 07:00:00 • min lezen

Metal
6

Intergrity – Howling For The Nightmare Shall Comsume

Hoewel integriteit een groot goed is, weet deze metal punkact uit Amerika hier een andere vorm aan te geven. Inmiddels bestaat de band bijna 30 jaar en heeft frontman Dwin Hellion ruim 30 albums en e.p.’s op zijn naam staan.

Klein detail hierbij is dat hij inmiddels een wachtrij aan muzikanten heeft verslonden en is nu uiteindelijk alleen overgebleven van de oorspronkelijke band.
Vol bravoure gaat Dwin Hellion er tegenaan. Met de schreeuwende uitspattingen weet hij de eindstreep van de songs steeds te behalen. Inmiddels zijn de muzikanten van grotere waarde. De powerful riffs van Domenic Romeo komen beter uit de verf. De snelheid en de drives op “I’m the Spell” en “Hymn For The Children” zijn prima en de basis van drums en bas weten het goed te volgen. Het muzikale stuk “Serpent of the Crossroads” is heerlijk te noemen totdat er iemand denkt hierdoor heen te schreeuwen.
Het is geen grind of zangkunsten waar je op kunt bouwen en dat is wellicht de clou waarom de muzikanten komen en gaan. Wanneer het allemaal met een betere zanger werd ingevuld zou ook dit weer een prima metal album zijn. Howling for the nightmare is already started.

Metal

Deel via social media: