Zoek...
Iron & Wine - Beast Icon

Iron & Wine - Beast Icon

Label: Subpop / Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-08-22 07:00:00 • min lezen

Singer-songwriter
8

Iron and Wine – Beast Epic

Sam Beam is zo goed als Iron and Wine samen. Inmiddels is het vier jaar geleden dat de Amerikaanse singer- songwriter zijn laatste album “Morning Becomes Eclectic” uitbracht. Natuurlijk had hij vorig jaar met Love Letter for Fire een prachtig duet album met Jesca Hoop. Nu is hij terug met een eigen album.

Natuurlijk hadBeam vorig jaar met Love Letter for Fire een prachtig duet album met Jesca Hoop. Nu is hij terug met een eigen album.
Beam weet met zijn folk inslag Beast Epic tot een prachtig album te smeden. De beeldende verhalen van “About A Bruise” of “Summer Clouds” zijn al schilderijtjes op muziek. Het idee dat Iron and Wine tot een stevige band doet denken is vooral misleidend. De Americana songs als “Thomas Country Law” en “Bitter Truth” kennen veel harmonische vocalen. Met het kwetsbaar gezongen “Last Night” en “Our Light Miles” weet Beam ook een andere kant van de folk te laten klinken. Mooi ingetogen en klein nummer net als het akoestisch tokkelend nummer “The Trust Stars We Know”.


Kortom, Iron and Wine is terug met een prachtig kwetsbaar album en zal begin 2018 live te zien zijn in Nederland.

Singer-songwriter

Deel via social media: