Zoek...
Isbells – Sosei

Isbells – Sosei

Label: Zeal / Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-03-09 07:00:00 • min lezen

Indie
7,5

Isbells – Sosei

De Belgische singer-songwriter Gaëtan Vandewoude start ergens rond 2009 een nieuw project genaamd Isbells. De melancholische droompop uit Leuven bestaat nu 10 jaar en het doet deugt dat Vandewoude zijn inspiratie weer op plaat heeft kunnen zetten.


Het draait bij deze man ook om de inspiratie en noodzaak van het muziek maken. Met ‘One Cause’ vindt hij het plezier van muziek maken terug, waardoor er een inspiratie boost is ontstaan om meerdere songs te schrijven. Het overlijden van zijn vader verwerkt hij in het prachtige liedje ‘Father’ en met ‘2Words’ werkt de man zich uit een depressie. Met de poezie van Sosei wordt er een reikende hand geboden. Dit horen we in het titelstuk en is als ode gegeven aan de Boeddhistische priester.
Muzikaal is het een welgeslaagd luisterpop album geworden. Dat de Vandewoude weer de muziek heeft gevonden is al de grootste winst. En hopelijk vind hij meer inspiratie om zijn verhalen op muziek te zetten. Het is persoonlijk en melancholisch vanuit Vandewoude  maar vooral een intense beleving om de teksten met muziek  van hem door te nemen.

Isbell is te zien in Nederland op
10 Mei Ekko te Utrecht

Indie

Deel via social media: