Zoek...
J Mascis – Elastic Days

J Mascis – Elastic Days

Subpop/ Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-11-20 07:00:00 • min lezen

Pop / Rock / Singer-songwriter
8

J Mascis – Elastic Days

Voor de fans die Dinosaur Jr. een warm hart toe dragen is de heer J Mascis zeker geen onbekende. Als gitarist van de alternatieve rockact uit de jaren 80 en 90 wisten deze Amerikanen de weg vrij te maken voor acts als Nirvana. Nu is de man wat ouder en heeft hij de rust in zijn songs gevonden.

Elastic Days is een album met prachtige liedjes die allen een kop en staart kennen. Natuurlijk horen we de oude sound hier en daar wat terug. Wanneer hij in ‘Web So Dense’ de versnelling inzet om de solo te plaatsen of hier en daar even het rauwe geluid van de gitaar inzet. Maar overwegend kent het album een Americana stijl met meervoudige vocalen en zoals in ‘I Went Dust’ en het titelstuk minimale begeleiding.


De melancholische pop rock songs is niet direct waar je aan denkt bij Dinosaur Jr. Maar het kan en mag wanneer de band zich even opsplitst om ruimte te geven aan ieder aan hun muzikale creativiteit. ‘Give if Off’, ‘Drop Me’ of ‘Sky is All We Had’, het zijn allemaal heerlijke songs die we best vaker op de radio mogen horen.

Pop / Rock / Singer-songwriter

Deel via social media: