Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-05-17 07:00:00 • 12 min lezen

Jacco Gardner - Hypnophobia

Jacco Gardner - Hypnophobia Label: Excelsior Eindoordeel: 8

Het debuut van Jacco Gardner werd bejubeld en geprezen. Niet om de minste reden en dat het een goed album was, maar ook omdat het juist in het buitenland goed opgepakt werd. Als Nederlanders zijn we dan juist erg trots en chauvinistisch. Zonder afbreuk te doen aan een goed debuut album, brak Gardner niet helemaal door bij het Nederlands publiek. De jaren 60 sound van het orgeltje en de psychedelische inslag kreeg een podium op diverse festivals en kleine zalen.

Het gevaar van een bejubelend debuut is het vervolg. Met “Hypnophobia” is het verrassingseffect weg en krijg je naar verwachting. Lekkere 60 songs in een nieuw jasje met Brightly en orgelsolo’s uit vervlogen tijden krijgen weer nieuwe glans met “Gray Lanes” en “Before the Dawn”. Het is ook de opname van de zang dat je jaren 60 sound terug geeft. ”Face To Face” en “Outside Forever” zijn singer songwriters songs die door dit stemgeluid een ander sfeertje oproept.

Het blijft lastig om een opvolger van een goed debuut te maken, maar daar is Gardner zeker in geslaagd met “Hypnophobia” als beste track van het album.

Hoewel Gardner veel in het buitenland speelt is hij te zien op 3 juni Muziekgieterij te Maastricht 4 juni Rotown te Rotterdam 5 juni Eindhoven Psych Lab te Eindhoven

Deel via social media: