Zoek...
Jack Poels – Blauwe Vear

Jack Poels – Blauwe Vear

Label: Snowstar records

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-03-27 07:00:00 • min lezen

Nederlands
8

Jack Poels – Blauwe Vear

We kennen Jack Poels als zanger van de Limburgse band Rowwen Heze. De band bestaat al vanaf 1985. Wanneer de band met Boudewijn de Groot als producer het album Boem maakt, is de doorbraak daar. Inmiddels weten we dat Jack Poels mooie luisterliedjes maakt en zonder compromissen levert hij nu zijn solo album Blauwe Vear.

En je krijgt exact wat je van de man mag verwachten. Mooie luisterliedjes in het Limburgs, zoals Daniel Lohues het in Drents doet en Frank Boeijen het in ’t Nederlands met een zachte tongval. Liedjes over het leven staan bij Poels veelal centraal. Gewone dingen zoals ‘In de Achtertuin’,  ‘Elf Oaver Elf’, ‘Kersenbloesem’ of een hedendaags overdenking in het  ‘Zwoar & Breakbaar’.
Wanneer Ge Reinders de koning van het Limburgse lied is, weet Poels het zeker als Limburgs troubadour de verhalen  mooi te vertellen. De liedjes zijn intens en in de kern klein zoals het ‘Verder Verder’ en ‘Als n Kiend’. Verhalen die je elkaar verteld in het café en in kleine vriendenkring.  De verhalen worden bezongen met de rollende zachte R, dat zijn charmes kent. Zo is de single en het titelstuk Blauwe Vear dan ook een juweeltje op dit album.

Het is dan ook een prachtig album vol luisterliedjes.

Mooie plaat en wil jij ook eentje winnen???
Vertel waarom jij dit gesigneerd exemplaar wil en mail naar info@noordevents.nl

Nederlands

Deel via social media: