Zoek...
Jack Poels – II

Jack Poels – II

Label: Snowstar

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2021-02-21 07:00:00 • min lezen

Singer-songwriter
8

Jack Poels – II

Afgelopen jaar verscheen er een mooi en verrassend album van de zanger van Rowwen Heze, Jack Poels. De tijd dat ieder muzikant verplicht thuis zit brengt Poels nu zijn tweede solo album met de simpele titel II. Maar de titel is meer dan alleen 2. “Het is ‘II’ dat we ook kennen als teken van pauze op de cd video en cassettedecks. De Covid periode brengt dat we even op pauze staan.”

Het is wederom een mooi en intiem album waarbij Limburgse zanger vooral met zijn akoestische gitaar de liedjes brengt.  Zoals ‘De Nacht van t Greune Graas’ waarbij hij als verhalenverteller een prachtig hoofdstuk van dit album verteld. Het zijn verhalen die we allen kennen, over mensen om ons heen. Alsof je even iets hebt gemist in ‘Niks In De Gate’, het leven van het uitgaan in de oude tijd met ‘Apollo’ of de single waarbij  het zoeken naar de ‘Hartevrouw’ centraal staat.
De verhalen worden als een schilderij opgebouwd, de omgeving wordt uitgewerkt zodat het plaatje gelijk is zoals de verteller het ziet. Met het refrein wordt de voorgrond ingekleurd en daarmee is het plaatje klaar. Met het tweede couplet gaat het verhaal leven en krijgt het beeld beweging om uiteindelijk terug te keren in het geschetste beeld.
Het is de kracht van Jack Poels die naast de liedjes met Rowwen Heze op deze wijze als solo artiest nog beter uit de verf komt. Het is ook de leeftijd, waarbij de verhalenverteller van de jonge jaren van Bestel Maar naar het chauvinistische Limburg terug kijkt naar de foto’s in het oude boek op ‘Koningin’.

Het is een prachtig vervolg op ‘Blauwe Vaer’. Deze pauze periode kunnen we genieten van ‘II’ en wachten tot het derde deel ‘ I>’ , het nieuwe album dat nog moet worden geschreven… ‘Speel’.

Singer-songwriter

Deel via social media: