Zoek...
Harmonieus debuut van Jack And The Weatherman

Harmonieus debuut van Jack And The Weatherman

Youtube video
ALBUM RECENSIE
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2018-05-14 07:00:00 • 2 min lezen

Folk / Pop / Singer-songwriter
7

Jack And The Weatherman - The Lucky Ones

Hun inspiratie halen ze naar eigen zeggen uit de muziek van o.a. Jason Mraz, The Lumineers en harmonieuze meerstemmige vocalen van Simon & Garfunkel. Kortom, Jack And The Weatherman leggen de lat spreekwoordelijk hoog bij hun debuutalbum The Lucky Ones.

Label : Glow Bird Records

Serious Talent 3FM
Twee jongens uit die elkaar kennen vanuit hun middelbare schoolperiode in Emmen. Daarna ontmoeten ze elkaar enkele heren weer in Haarlem, de stad die nu de thuisbasis vormt voor dit folk/pop duo. Twee vrienden dus uit Noord Holland die liedjes zijn gaan schrijven en bijvoorbeeld in de Popronde in 2014 hoge ogen gooiden en het zelfs tot Serious Talent op 3FM schoppen. Kortom, we kunnen met recht spreken van een talent. Toch hebben ze de afgelopen jaren de luwte opgezocht en slechts enkele EP’s uitgebracht voordat nu het eerste écht volwaarde album uitkomt.

Tweestemmige harmonieën
Jack (Berry Krikken) en Weatherman (Sebastiaan Weerman) doen op zich niets wereldschokkends. Voor dit album hebben ze een twaalftal stemmige songs geschreven die op het snijvlak van singer/songwriter en folkpop balanceren. De kracht zit hem waarschijnlijk in de tweestemmige harmonieën, een wapen dat ze doeltreffend inzetten. Dit wordt dan ook meteen duidelijk bij opener ‘The Lucky Ones’ waarbij de tweestemmigheid de aandacht opeist. Inmiddels is leadsingle ‘Till The Sun Comes Up’ al meer dan een miljoen keer gestreamd. ‘FLying’ en ‘Out Of Control’ zijn lekker ontspannen popliedjes en bij het akoestische ‘You And Me’ is het de mondharmonica die voor het juiste karakter zorgt. Bij ‘Change For You’ kan ik niet ontkennen dat ik als vanzelf de vergelijking met Mumford & Sons ga trekken. Misschien dat bij nummers als ‘The Geese’ en ‘Belong’ het dichtst bij de beleving van Simon & Garfunkel komt; een speelse gitaarmelodie die de basis vormt en waarover de tweestemmige harmonie als laagje wordt toegevoegd.

Eindoordeel
The Lucky Ones is een meer dan verdienstelijk debuut. Het muzikale genre waarin de beide vrienden zich begeven is er één dat dicht bevolkt is en waar het lastig is om écht onderscheidend te zijn. De eerder genoemde muzikale inspiratiebronnen zijn herkenbaar maar de twaalf songs klinken over het algemeen wat braaf. Kortom, op naar een opvolger met een wat scherpere afdronk en iets meer bite. Veel luisterpleizer.

 

Jack & The Weatherman live:
25-27 mei : Sniester, Den Haag
7 juli : Watermuze, Zwolle
28 juli : Into The Wild, Ommen
4 augustus : Tall Ship Races, Harlingen

Folk / Pop / Singer-songwriter

Deel via social media: