Zoek...
Jacle Bow – Whatever You Might Find

Jacle Bow – Whatever You Might Find

Label: Warner music Benelux

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-02-25 07:00:00 • min lezen

Indie
8

Jacle Bow – Whatever You Might Find

De Belgische rockband Jacle Bow viel op tijdens De Nieuwe Lichting concours van de radiozender Studio Brussel. Het trio Jonas Bastijns, Joris Thuis en Karel van Mieleghem, wist door te dringen tot de finale. De heren wisten dit succes om te zetten in een ander avontuur. Tour door US door kleine plaatsen aan te doen, publiek te ritselen en zelf zorgen voor een slaapplek.

Het resultaat is dat hier een documentaire van is gemaakt. ‘Play For That Money’ krijgt de nodige aandacht waardoor men een contract bij Warner kon tekenen. De singles die men in 2016 en 2017 werden niet allemaal een hit succes, maar het debuutalbum What’s All The Mumble About kreeg hierdoor de nodige attentie waarde.

Nu is er het vervolg  Whatever You Might Find. Een album dat aansluit bij de indie sound van het debuut. Wederom met Triggerfinger drummer Mario Goossens achter de knoppen. De songs zijn volwassener zoals het dramatische ‘Hideway’ of het luchtige popnummer ‘Nothing Get’s Me Excited’ zijn totaal verschillende songs die toch naadloos elkaar kunnen opvolgen. Dat maakt deze band dan ook bijzonder. Het kan swingen met Run Part 1 en poppy uit de hoek komen, om vervolgens intiem een liedje ‘In Time’ in te zetten. Hierbij krijgt de band ondersteuning van de meester van Belg-pop Raymond van Groenewoud.
Het is wederom een Belgische band die zich goed heeft ontwikkeld en potentie heeft om aan te sluiten bij de internationale garde. Wellicht wordt het tijd om de US steden die wat groter zijn aan te pakken.

Indie

Deel via social media: