Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2016-02-13 07:00:00 • 6 min lezen

Jacob Bellens - Polyester Skin

Jacob Bellens – Polyester Skin” Label: HFN music Eindoordeel: 8

Bij het horen van de naam Bellens zou je al snel de link leggen naar de Amsterdamse DJ Joost van Bellens. Niets is minder waar. Deze man komt uit Denemarken en was de zanger van de rockband “I Got You On Tape”. Tevens is hij toetsenist en bracht hij een uitstapje naar het popduo Murder. Jacob heeft niet stil gezeten en heeft zijn experiment met toetsen en pop tot een lekkere popplaat gebracht. Samen met zijn producer Kasper Bjorke weet Jacob zijn hersenspinsels te bundelen tot meeslepende new wave popsongs. De nasleep van de sound uit de jaren 80-90 zit in zijn genen. Wellicht als kind gedwongen mee te dansen op de nieuwe lps van Ultravox, Depeche Mode en Simple Minds die zijn ouders hadden gekocht.

De elektropop van “Tidal Wave” kan dan ook direct uit dit tijd komen. De elektro drums is hierin typerend, terwijl “Ace of Spades” een andere richting uit the 80’s kent. Maar het mag allemaal weer en daar is ook niks mis mee. Het klinkt allemaal lekker en de songs hebben een kop en staart zonder dat het verveelt. Het wordt extra vrolijk met het poppy “Back To You” dat aan Human League doet denken. De zangpartijen zijn niet overdreven en liggen prettig in gehoor. Als “Singer of the Year” in Denemarken zal dit vast een extra punt hebben opgeleverd.

De creativiteit van de heren brengt dat men veel variatie in de keyboards heeft gezocht. Piano songs als “In The Lunar Light” tot de plasticpop en Ryan Paris achtige “Polyester Skin”, het kan allemaal bij Bellens. Hoewel Jacob Bellens door Europa tourt, zijn er nog geen Nederlandse data bekend.

Deel via social media: