Zoek...
Jade Bird – Different Kinds of Lights

Jade Bird – Different Kinds of Lights

Label: Glassnote rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2021-08-15 07:00:00 • min lezen

Pop / Singer-songwriter
8

Jade Bird – Different Kinds of Lights

Jade Bird is een Engelse singer-songwriter die met haar titelloos debuut uit 2019 direct succes vergaarde. De jonge vrouw verteld dat Alanis Morissette en Patty Smith haar enorm inspireerde, zowel muzikaal als in haar levenspatroon. Het is dan ook terug te horen in haar muziek. Toch weet ze haar eigen geluid te maken en door haar prachtige stem zich buiten de mainstream acts te plaatsten.

Van de intense singer-songwriters songs als  het intense ‘Houdini’ tot de lekker uptempo songs I’m Getting Lost’, ‘Now Is The Time’ en het mooie titelstuk ‘Different Kinds of Light’ weet ze met het eerste deel van het album je al te betoveren met heerlijke songs. Maar hier en daar kan ze ook even een venijnig gitaartje in de songs brengen in  “1994’ en ‘Open Up The Heavens’. Het album is dan vergeleken met het debuut divers en meer rock georiënteerd. Met ‘Candidate’ weet ze catchy te rocken met een heerlijk popsound en haar stem wordt ruwer en past helemaal in het geheel. Terwijl het kwetsbare ‘Red White and Blue’  weer een andere kant van haar laat zien.

Jade Bird heeft haar Covid tijd goed gebruikt om muzikaal te kunnen groeien tot een volwassen act. Dat hier is meer dan gelukt!  

Pop / Singer-songwriter

Deel via social media: