Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-03-06 07:00:00 • 12 min lezen

Jaimi Faulkner - Up All Night

Jaimi Faulkner - Up All Night Label:  Eigen beheer Eindoordeel: 8

Bij het luisteren van de eerste klanken van het album, doet het nummer "Never Gonna Give It Up" direct denken aan John Mayer, Jason Mraz en Bruno Mars. Misschien hier in een luchtere versie. Zijn stem klinkt als bij de bovenstaande artiesten en de liedjes liggen gemakkelijk in het gehoor. "You Give Me A Reason" is een luchtig popsong met een country gitaartje dat er tussendoor vlindert.

De lente kan gaan beginnen met deze vrolijke klanken. Het bluesypop achtige "Wake Me Up" is al snel een meezinger dat maar niet uit je hoofd verdwijnt. Het country nummer "I am Going Home" is dan weer wat te voor de hand liggend. het tokkelnummer is niet direct het visitekaartje voor dit meer dan leuk album. Het titel nummer past wel meer in de sfeer van het album. Het nummer laat een relaxte kant van Faulkner zien, dat overigens prima past in de nacht waarin dit nummer wellicht is ontstaan. Het poppy nummer "Lose Ourselves" is ook een potentieel hitje, met de handclaps en het orgeltje kan Bruno Mars het zo overnemen op zijn album.

"Turn Me Around" werd in 2013 al een aardig hitje in Nederland, nu is Jaimi Faulkner terug met een album vol hits en vrolijke pop- en country klanken. De komende tijd is hij in Nederland te aanschouwen en wel op:

 17 maart ­ Paradiso te  Amsterdam  19 maart ­ Luxor Live te Arnhem  21 maart ­ Tivoli te Utrecht  3 april ­ 013 te Tilburg

Deel via social media: