Zoek...
James – All The Colours of You

James – All The Colours of You

Label: Virgin rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2021-06-10 07:00:00 • min lezen

Pop
7,5

James – All The Colours of You

Wanneer je je album begint met “We are all gonna die, That’s the Truth.” Dan zit de sfeer er direct goed in. De Engelse band James weet met het nummer ‘Zero’ het album All The Colours of You lekker te beginnen.


De band uit Manchester was in de jaren 90 een enorme hit in UK. Het nummer ‘Sit Down’ werd ook in Nederland een aardige hit, al wist men in UK een hele scala aan hits te fabriceren. De albums Gold Mother en Seven scoorden goed en later keert het nummer Sit Down regelmatig terug in de hitlijsten. De britpop krijgt op het nieuwe album een ander tintje. De invloed van de elekronica heeft bij James ook zijn intrede gedaan. Het was al een teken wanneer je het album Living In Extraordinary beluisterd. Dit album werd daarna geschreven maar door de covid heeft de release 2 extra jaren op zich laten weten.


Na het openingsnummer weet James het titelnummer nog in een Britpop indierock vorm te gieten, maar vanaf ‘Recover’ komt de 80’s elektronica in beeld. Toetsenist Mark Hunter krijgt meer grip op de composities wat tot lekkere popsongs als ‘Beautiful Beaches’,   het Depeche Mode / Anne Clarke achtige ‘Hush’ en ‘Isabella’ geeft. Met Miss America komt er een gitaarliedje tussendoor om dat lijntje ook nog even warm te houden. Het album weet vooral een moderne James weer te  geven en geeft men aan dat de 90’s indie sound ver achter hun ligt. Of misschien ligt het dichterbij en zal het nieuwe album weer meer de 90’s terug laten keren.

Pop

Deel via social media: