Zoek...
James Bay - Electric Light

James Bay - Electric Light

Label: Republic rec. / Universal

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-05-31 07:00:00 • min lezen

Pop / Singer-songwriter
8

James Bay - Electric Light

De Engelse singer-songwriter James Bay wist enkele jaren geleden door te breken met de hits ‘Let it Go’ en ‘Hold Back the River’. Het debuutalbum Chaos and the Calm werd een groot succes en Bay toerde de wereld over. Nu is hij terug. De grote hoed is verdwenen en een kort kapsel wordt zijn nieuwe look.

Het is een album met een grote diversiteit. Het opent met stevige gitaren op ‘Watsted On Each’ en het catchy poprock nummer ‘Pink Limonade’. Al komt de sound van het debuut al snel terug, ditmaal met meer achtergrondvocalen die wat doen denken aan Prince. ‘Wild Love’ en het meer gospel achtige ‘Us’ zijn weer heerlijk Bay songs die in de lijn liggen van ‘Hold Back The River’. Met  In My Head’ brengt hij een met de herhalingen een song dat maar niet uit je hoofd krijgt.
Met ‘Wanderlust’ weet hij enige dance in zijn plaat te brengen, dat met ‘I Found You’ weet hij zijn inspiratiebron te eren. Hier horen we een nieuwe Prince, dat hij met ‘Stand Up’ nog eens dunnetjes overdoet. Al mond dit uit tot een enorme eruptie. De anti-climax komt met het matige ‘Fade- out’, al weet hij het met het album met het prachtige love ballad ‘Slide’ te eindigen.

Er is een deluxe album waar 3 akoestische versies aan zijn toegevoegd. Voor enkele euro’s is dat zeker de moeite waard!

Pop / Singer-songwriter

Deel via social media: