Zoek...
James Elkington – Wintres Woma

James Elkington – Wintres Woma

Label: Paradise of Bachelors/ Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-06-16 07:00:00 • min lezen

Singer-songwriter
7,5

James Elkington – Wintres Woma

De Engelse singer songwriter James Elkington woont inmiddels in Chicago. Toch weet hij zijn Engelse roots niet te kunnen verbergen en waarom zou je ook. Een mooie titel Wintres Woma is in het oud Engels het geluid van de winter. Het album mag dan in de winter zijn opgenomen, maar voor de zomer is het een prettig album voor bij het kampvuur.

De inspiratie van Elkington komt voort uit de singer songwriters waaronder Richard Thompson. De blues en avantgarde traditie klinkt in de songs voort. Vooral het minstreel getokkel doet zijn werk. Deze techniek beheerst Elkington optimaal. De verhalenverteller weet met de verschillende gitaarkeuze een andere sfeer in songs te brengen. “The Hermit Census”, Greatness is Yet to Come” en “Grief is Not Coming” klinken op het eerste gehoor hetzelfde door de techniek. Maar dat heeft even meer draaiuren nodig om in de songs het verschil te herkennen. De composities zal beter gewaardeerd worden.


De erkenning van deze gitarist staat al op de hoes bestikkerd en het is waar dat deze man secuur en opvallend netjes het album heeft ingespeeld, waardoor het hiervoor al een extra waardering mag krijgen.

Singer-songwriter

Deel via social media: