Zoek...
James McMurtry – The Horses and the Hounds

James McMurtry – The Horses and the Hounds

Label: New West

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2021-09-19 07:00:00 • min lezen

Singer-songwriter
8,5

James McMurtry – The Horses and the Hounds

De Amerikaanse singer-songwriter James McMurtry weet al jaren de zijn folk Americana songs met een vleugje rock te vermengen. Zijn heerlijke stem is rustig en toch doordringend. Als zoon van de schrijver Larry McMurtry weet James op plaat mooie verhalen te vertellen. Het debuutalbum Too Long In The Wasteland uit 1989 is nog steeds een juweeltje van een album en nu zijn we 30 jaar 10 albums verder.

Het recente album Complicated Game werd goed ontvangen. Dit album kent prachtige songs als de opening ‘Canola Fields’ en ‘If It Don’t Bleed’. Wanneer Mark Knopfler een Amerikaan zou zijn zou hij geklonken hebben als deze man. Luister naar het ‘Decent Man’ en het ‘Romeo and Julliet’ van de Dire Straits, dan herken je dezelfde vibe. De songs zijn als Dire Staits even pakkend en meeslepend zoals hier het nummer ‘Jackie’ laat horen. Ze kennen beeldende teksten als ‘Operations Never Mind’ en ‘What’s The Matter’.
Zowel de folksound van Vaquero als de rocksound van het titelstuk ‘The Horse and the Hounds’  weet McMurtry goed te beheersen.

Het album is dan ook een heerlijk divers America poprock album. Het album kan heerlijk als achtergrond muziek dienen, maar is vol aandacht een juweeltje!

Singer-songwriter

Deel via social media: