Zoek...
Jane Weaver – Modern Kosmolog

Jane Weaver – Modern Kosmolog

Label: Fire / Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-06-01 07:00:00 • min lezen

Avant garde
6,5

Jane Weaver – Modern Kosmology

De luchtige pop van Jane Weaver wordt door de kosmos gestuurd om antwoord te krijgen op de vragen of er nog leven is buiten de aarde. Haar zesde album moet hiervoor de ruimte krijgen om de droompop van haar met Malcolm Mooney en de band te kunnen presenteren.

Het titelstuk is al meer dan zweverig in hypnotiserend en wanneer “Slow Motion” met het oude Casio synthesizer geluid de ruimte krijgt, komt het tot de vraag of dit de nieuwe soundtrack is van Dr. Who.
Hoewel de songs vooral liefelijk aandoen, is het album vooral ook speels te noemen. Met “Loops in the Secret Society” komen de gitaren en drums het album binnen en worden de songs meer pop georiënteerd.  De overgedubde samenzang is mooi gevonden waardoor het elfje zich door het album beweegt leidt tot het dance nummer van “The Architect”.
Het kost wellicht even wat draaiuren om het album helemaal tot je te kunnen nemen, maar ook dan is het gematigd, al zitten er hier en daar mooie variaties in de songs. Maar het gaat dan om de details van de uitvoering.

 

Jane Weaver komt eind dit jaar naar Nederland;

9-11 november staat ze op het Guess Who festival te Utrecht

Avant garde

Deel via social media: