Zoek...
Japan – Quiet Life (remastered)

Japan – Quiet Life (remastered)

Label: BMG

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2021-03-06 07:00:00 • min lezen

Dreampop / Indie
8

Japan – Quiet Life

De Britse new wave van de jaren 80 kende plotseling een band die subtiel zijn eigen sound wist te ontwikkelen. Een sound dat later bands als Duran Duran gretig gebruik van maakten en hen succes aan te danken had. De band van David Sylvian bracht een mooie sound en de poëtische teksten van Sylvian bracht hen tot boven het gemiddelde stijgen.

Het album Quiet Life was het derde album van Japan. De band kreeg een glamrock outfit waardoor het opviel. Met dit album kreeg de band de aandacht met de single All Tomorrows Party (cover Velvet Underground). Het nummer blijft door de tijd terugkeren en met de versie van producer Giorgio Moroder kreeg het wederom vleugels. Het album is en juweeltje van begin tot het eind als je van de 80’s new wave houdt. Laat dit u net populair zijn dan is het voor de jongere generatie ook weer iets ‘nieuws’ te vinden. Het titelstuk en ‘In Vogue’ zijn al prachtig met als hoogtepunt van het album ‘Alien’. Al zit de kracht vooral in het geheel van het album. Dat maakt het voor deze tijd weer even een uitdaging nu er veel vanuit Spotify slechts 1 liedje wordt gestreamd.

De luxe remaster kent naast het origineel album een album vol mixen en remixen van producer John Punter, Steve Nye en Giorgio Moroder waardoor dit een compleet album is geworden. Het laatste en voor mij het meest bijzondere deel is een Live registratie Japan live at Budokan 1980. Heerlijk album dat oude tijden doet herleven en dat deze songs nog steeds mee kan gaan. Tijdloos dus!

 

Dreampop / Indie

Deel via social media: