Zoek...
Nieuw "love"-album Know van singer/songwriter Jason Mraz

Nieuw "love"-album Know van singer/songwriter Jason Mraz

Youtube video
ALBUM RECENSIE
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2018-08-21 07:00:00 • 3 min lezen

Pop / Singer-songwriter
8

Jason Mraz - Know

Jason Mraz is terug met een nieuw album na een afwezigheid van vier jaar. Know is inmiddels zijn zesde album en dit album draagt hij op aan de liefde. “Know is an album of love letters that I wrote mostly to my wife, but also to myself to constantly remind myself that love is still the answer."

Label : Warner Music

Feel-Good Pop
De goedlachse Amerikaan volhard in zijn succesformule op zijn nieuwe album. Fijne feel-good pop met een aangename “breeze” die uit de keel van Mraz geloofwaardig klinkt. Neem nu opener ‘Let’s See What The Night Can Do’, een soepel midtempo akoestisch nummer waarin hij openlijk de vraag stelt om samen met hem de nacht door te brengen en te kijken wat er van komt…. (I wanna get lost with you / And hide out, out under the light of the moon / I wanna get lost with you / And see what it's like to spend the whole night / With you, just you / You, just you”). Vervolgens is daar het opgewerkt klinkende ‘Have It All’, de single die in april al is uitgebracht en die we waarschijnlijk allemaal mee kunnen neuriën. Overigens vond hij de inspiratie voor dit nummer tijdens een gesprek met een monnik tijdens een reis in Myanmar

Samenwerking met het Tesoro High School koor
Met Know wil Mraz weer liedjes brengen die ons hoop en geloof in de liefde geven. Zo is er dus geen nieuws onder de zon bij dit nieuwe album of het moet de samenwerking zijn met Meghan Trainor op ‘More Than Friends’. ‘Unlonely’ brengt ons een interpretatie van rap-pop van deze singer/songwriter en het liefdesliedje ‘Better With You’ start met Ukelele om vervolgens ook weer uitgebouwd te worden tot een gitaarpopsong. Toppunt van optimisme is waarschijnlijk ‘Making It Up’. Natuurlijk mogen enkele ballads niet ontbreken en Mraz geeft met ‘No Plans’ en ‘sleeping To Dream’ gehoor aan de verwachtingen. Opvallende keuze overigens om deze beide tracks achter elkaar te plaatsten.  De enige echte verrassing is waarschijnlijk de afsluiter ‘Love Is Still The Answer’, een nummer dat door een wat rijker instrumentarium ander klinkt dan het gebruikelijk lichtvoetige bij Mraz. Ook krijgt hij de medewerking van de Tesoro High School Madrigals, wat het nummer nog meer karakter geeft.

Eindoordeel
Met Know brengt Jason Mraz ons weer een nieuw album met tien prima popsongs. Op dit album pakt hij iets meer terug naar het (semi)akoestische werk en het blijft knap dat hij op elk nummer zijn geloofwaardigheid blijft behouden. Blijkbaar werkt zijn al eerder genoemde overtuiging dat de liefde alles kan overwinnen. Een prima productie met fijne muziek. Veel luisterplezier.

 

Jason Mraz live:
3 maart 2019, AFAS live, Amsterdam

Pop / Singer-songwriter

Deel via social media: