Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-01-25 07:00:00 • 8 min lezen

JD McPherson – Let The Good Times Roll

JD McPherson – Let The Good Times Roll Label: Rounder records Eindoordeel: 7,5

De Amerikaanse singer- songwriter JD McPherson heeft zich met dit album definitief in de rock and roll scene gevestigd. Het retro geluid van het album en de bijbehorende titel doet direct denken aan de begin jaren van de rock and roll and rockabilly. Al heeft Jonathan David het in een modern jasje gestoken.

Afgelopen week hebben fans hem al in de Melkweg van Amsterdam kunnen zien. De keus van de klankkleur van de gitaren en bas, doen denken aan Brian Setzers of de oude Stray Cats. Wanneer op “It’s All Over But The Souting” ook nog de sax sectie wordt ingezet, krijgt het helemaal een oude klankkleur. De tijd van Happy Days herleven en de petticoats kunnen weer uit de kast gehaald worden. Met “Bridgebuilder” wordt de teardropping drama ingezet, om te kunnen schuifelen. Het beeld van Grease dat Travolta en Oliva Newton John het “Hopelessly Devoted To You” inzetten en de stelletjes schuivelend zich over de dansvloer bewegen, komt al snel weer boven. Met “It Shook Me Up” brengt McPherson de Jerry Lee Lewis rock and roll tot leven.

Het album kent voornamelijk dit soort van rock and roll dat hij als “the good times’ betiteld. Hij doet dit dan ook vol verve en is het album voor de rock a billy fans zeker geslaagd.

Deel via social media: