Zoek...
Jeff Wayne – War of the Worlds

Jeff Wayne – War of the Worlds

Label: Sony Music

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-03-06 07:00:00 • min lezen

Pop / Progressive
8

Jeff Wayne – War of the Worlds

Het verhaal van Orson Welles is eigenlijk een verhaal van HG Wells. Zijn SF roman is tot een hoorspel gemaakt en werd in US op Halloween 1938 uitgezonden op de radio.
Het programma werd onderbroken omdat er nogal wat verontruste mensen naar de radio hadden gebeld, bang dat er een invasie van aliens en buitenaardse wezens gaande was. Het hoorspel met nieuwsberichten, die normaliter werden als waarheid ervaren brachten angst en woede met zich mee. Dit ondanks de vele waarschuwingen van de zender CBS.

Het verhaal heeft een eigen leven gekregen. CBS werd overspoelt met klachten en mocht geen hoorspel als dit meer uitzenden. 40 jaar later verschijnt het album van Jeff Wayne. Een vertaling van het hoorspel in muzikale vorm. Dit album is tot op de dag van vandaag een klassieker. Inmiddels is er van de dubbel elpee een dubbel cd verschenen en de film van Steven Spielberg is weer gebaseerd om de beide versies.

Inmiddels tourt Bert Heerink met een cast door de theaters om een versie van dit verhaal weer te geven. De Engelse show uit 2012 met o.a. Jason Donovan was al een spektakel. Een mooie show en een mooi verhaal dat garant staat voor een heerlijk avondje uit en thuis te komen en het album weer op te zetten. Nu de re-release in een helder jasje weer gegeven.

Pop / Progressive

Deel via social media: