Zoek...
Jehnny Beth – To Love is to Live

Jehnny Beth – To Love is to Live

Label: Caroline rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-06-12 07:00:00 • min lezen

Elektro / Indie / Pop
8

Jehnny Beth – To Love is to Live

Camille Berhomier is de echte naam van de Franse singer-songwriter Jehnny Beth. Ze is beter bekend van haar zangkunsten voor de rockact Savages en van het duo John en Jehn waarmee ze weer een andere muziekstijl weet te produceren. Haar debuutalbum kent vooral een afwisseling tussen de low- fi elekto, pop en rock.

Voor de David Bowie expositie speelde ze diverse Bowie covers wat haar extra aandacht gaf. Ze weet deze vertolking van Bowie songs dicht bij haar te houden omdat ze dezelfde persoonlijke worsteling als haar idool kent.
Haar debuutalbum is vooral divers te noemen. Met ‘We Will Sin Together’ komt ze dicht bij haar verhaal. Haar verhalen gaan vooral over wat er om haar heen gebeurd en weet dit dichterlijk weer te geven. Met een introductie ‘A Place Above’, dat aan Bowie doet denken, gaat over in de heftige elektrostijl dat Bowie op zijn laatste albums als ‘Heathen’ ook kon brengen. ‘I Am The Man’ is dan ook een heel ander nummer dan de cello’s van ‘The Rooms’ waar ‘I Am the Man’ in doorklinkt. De worsteling van haar horen we in  ‘I Am’, Innocence’  en ‘Heroine’.

Hoewel het album op het eerste gehoor niet direct een commercieel top album is, is het zeker de moeite waard om dit de draaiuren te gunnen. Het verhaal en haar stijl trekt wel. Bowie zijn albums zijn ook niet op het eerste gehoor omarmd, en dan mag Beth haar tijd ook nemen. Al heeft het wel de aandacht nodig om het op je te laten inwerken.

Elektro / Indie / Pop

Deel via social media: