Zoek...
Jennie Abrahamson – Reverseries

Jennie Abrahamson – Reverseries

Label: HTMS / Bertus

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-03-07 07:00:00 • 2 min lezen

Indie / Pop
8

Jennie Abrahamson – Reverseries

De vruchtbare culturele grond van Scandinavië brengt veel goeds tegenwoordig. De Zweedse zangeres Jennie Abrahamson speelde zich al in de picture door support act te zijn voor o.a. Peter Gabriel.

Niet geheel vreemd, omdat je haar wel de moderne versie van Kate Bush mag gaan noemen. Haar hoge heldere stem neemt je mee in de droompop dat doet denken aan de hoogtijdagen van Bush en Gabriel.
Met het album ”Reverseries” weet ze energierijk te beginnen met “Safe Tonight”, dat al snel wordt gevolgd door een prachtige ballade pop “You Won Me Over”. Ze zou zo kunnen meedoen aan het Eurovisie Songfestival of de nieuwe Bondfilm soundtrack inzingen. Het is enerzijds dromerige electropop maar erg meeslepend en groots van aard.
Dat het Zweeds is, mag een invulling geven aan “To The Water”. Het zou een Abba liedje anno 2017 kunnen zijn. De zangpartijen en samenzang, het tempo en de subtiele eenvoud klinkt dat het een simpel liedje is, waarbij stiekem van alles in is gestopt.
Met haar opvallende clip wordt het nummer “Bloodlines” nog mooier en bijzonder dan het al op de plaat staat. Het is zeker iemand waar we veel moois van kunnen krijgen. Met Don’t Talk kan Celine Dion nog een momentje hebben van herkenning en “Summer” zal de zomer een mooi tintje kunnen geven wanneer dit een hit zou gaan worden.
Dromend aan het strand en onder een hemel vol sterren op zoek te gaan naar de horoscopen….

Indie / Pop

Deel via social media: