Zoek...
Live 'EP' van Jenny Lena

Live 'EP' van Jenny Lena

Label : Suburban Records

Youtube video
ALBUM RECENSIE
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2019-12-22 07:00:00 • 2 min lezen

Funk / Pop / Soul
7,5

Jenny Lena - Live, Raw & Intimate (EP)

Jenny Lena is natuurlijk geen onbekende meer in Nederland. De gedoodverfde finaliste van de 2016-editie van The Voice won uiteindelijk niet, werkte daarna in de luwte aan eigen werk en bracht dit jaar haar meer dan verdienstelijke debuutalbum To Be Honest uit. In aanloopt naar een tweede album bracht ze onlangs de EP Live, Raw & Intimate uit.

Clubtour
Jenny is een druk bezet persoon. Na de release van haar debuutalbum (inclusief haar “Voice”-versie van Smokey Robinson’s ‘Who’s Loving You’) volgende een Clubtour die weer een vervolg kreeg in een “Acoustic Theatre Tour”. De goedlachse Amsterdamse zangeres is van vele markten thuis maar het is toch vooral de combinatie van Soul, Funk, R&B en Blues waar ze zich het meest comfortabel blijkt te voelen. In de aanloop van een nieuw album vol met unplugged versies van Michael Jackson is er nu eerst deze EP met vier tracks die zijn opgenomen tijdens haar Clubtour. ‘Trouble’ is één van de meest dynamische nummers van haar debuutalbum, maar natuurlijk mag muziek van haar idolen niet ontbreken. Een swingende versie van ‘Heartbreak Hotel (The Jacksons),  het recht uit het hart gezongen ‘Hard Times’ (Curtis Mayfield) en het smaakvol gearrangeerde ‘Work Song’ (Nina Simone) completeren deze EP.

Eindoordeel
De vier nummers vormen een graadmeter van datgene waartoe Jenny Lena live toe in staat is. Soul met een hoofdletter S en dat als opmaat naar nieuw werk in 2020. Wat mij betreft dat had een volledig album mogen zijn. We kijken uit naar nieuw werk dat volgend jaar uit gaat komen. Veel luisterplezier.

Funk / Pop / Soul

Deel via social media: