Zoek...
Jetboy - Born To Fly

Jetboy - Born To Fly

Label: Frontiers Music Srl

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-02-13 07:00:00 • min lezen

Melodic Rock
7,5

Jetboy – Born To Fly

De band Jetboy gaat al wat jaartjes mee. In 1983 werd deze band opgericht door Billy Rowe en Fernie Rodd. Met Mickey Finn en oud Faster Pussycat bassist Eric Stacy en Al Serrato is de band nu weer compleet.


Diverse leden passeren de revue en het echte succes van vele glamrockers ontbreekt hier. Het is vooral de bandleden wisselingen die als belemmerende factor naar het succes diende. Inmiddels is het 9 jaar geleden dat hun laatste album ‘Off Your Rocker’ verscheen, maar met Born To Fly weet men weer een prima glamrock album te produceren.

Met ‘Beating the Odds’ trapt de band goed af. Lekkere riffs en een heerlijke rockstem die de band op sleeptouw neemt naar het titelstuk.  Het nummer ‘Old Dog New Tricks’ zegt alles over deze band. De powerrock doet denken aan de Michael Monroe en Hanoi Rocks. Het hangt tegen de rock and roll aan en de mondharmonica geeft een extra swing in de nummers. Een glamrock formule dat uit de jaren 80 komt, wordt nu weer in een nieuw jasje gestoken zou je zeggen. Maar niets is minder waar, het klinkt nog steeds hetzelfde.
Terwijl de band ook als een jaren 90 popact kan fungeren ‘The Way That You Move Me’. Al weet men met ‘Inspiration from Desperation’ een politiek tintje aan het album te geven.

Overwegend is het heerlijke party rock en daar is voor de liefhebber niks mis mee.

Melodic Rock

Deel via social media: