Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-09-13 07:00:00 • 5 min lezen

Jill Scott - Golden Moments

Jill Scott – Golden Moments Label: V2 Eindoordeel: 7

De Amerikaanse R&B zangeres Jill Scott begon haar zangkunsten te vertonen als klasse assistent. Maar wanneer hiervoor meer capaciteiten voor nodig waren, ging ze op zoek naar haar droom van zangeres. Ze werd uitgenodigd om bij de hiphopband The Roots te komen zingen. Inmiddels is The Roots de huisband van de Tonight Show van Jimmy Fallon. Deze aandacht geeft Jill Scott de mogelijkheid om de schijnwerpers ook weer op te zoeken. Inmiddels had ze als actrice wat rollend gespeeld, maar het zingen blijft trekken.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat Jill Scott zich voornamelijk op de R&B richt. Haar soulstem past hier goed bij en wanneer de jazz in vele songs wordt ingeschoven past het als een geheel. De toonladders worden in “He Love Me” veelvuldig ingezet en haar eigen introductie in Jilltro en Golden zegt voor mij al meer dan genoeg.

De songs “Slowly Surely” en “My Love” zijn smooth en zoet. Hate On Me kent nog even wat venijn waardoor het album even opleeft. Het is jammer dat ze niet meer powerful songs op dit album heeft. Hier laat ze horen dat ze meer in haar mars heeft dan alleen zoete songs te verkopen. Volgende ronde beter.

Deel via social media: