Zoek...
Jim Peterik World Stage - Wind of Change

Jim Peterik World Stage - Wind of Change

Label: Frontiers srl

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-04-30 07:00:00 • min lezen

Melodic Rock
7,5

Jim Peterik World Stage - Wind of Change

Als co writer van ‘the Eye of the Tiger’ is de gitarist van Survivor Jim Peterik allang binnen. Zoals een echte muzikant weet hij de liefde voor muziek door te zetten en schrijft voor vele rockacts diverse liedjes. Met Pride of Lions maakt hij goede platen en solo levert hij ook nog wel een album.


Met zijn project World Stage geeft Peterik de ruimte aan zijn vrienden. Zo zien we Kelly Keagy (Nightranger), Kevin Cronin (Reo Speedwagon) en Don Barnes (38 Special) verschijnen. Nu is er een nieuw album met nieuwe gasten waaronder Dennis Deyoung (Styx) die een herkenbaar Styx geluid weergeeft in Proof of Heaven, dat het opstapje is voor zijn nieuw Styx georiënteerd album.  Maar ook de vrienden van Pride of Lions, Loverboy;s Mike Reno en Danny Vaughn van Tyketto leveren hun bijdrage.
Met Love You All Around the World weet Peterik de tapes met de inmiddels overleden Survivor zanger Jimi Jamison op te poetsen. Op dit album horen we dat deze man een van de ondergewaardeerde zangers binnen de rock was. Terecht van Peterik hier een momentje voor heeft genomen. Het album is doorgaans voorspelbare melodic rock. De gastzangers komen over het algemeen beter tot hun recht in hun eigen bands, al is dit een mooi gebaar naar de gitarist die in het verleden toch prachtige songs heeft gemaakt.

Melodic Rock

Deel via social media: