Zoek...
Jimi Hendrix – Both Sides of the Sky (re- release)

Jimi Hendrix – Both Sides of the Sky (re- release)

Label: Sony Music

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-03-09 07:00:00 • min lezen

Pop / Rock
8

Jimi Hendrix – Both Sides of the Sky (re- release)

Dat de legendarische gitarist nog steeds voortleeft bij iedereen die een gitaar in de kast heeft staan en van gitaar muziek houdt is een feit, en misschien wel een must. Het is dan ook niet vreemd dat er met regelmaat een album uitkomt met nog wat songs van een plank of een verzamelaar.
Met de digitalisering en betere mastering is het ook niet vreemd dat de live-recordings weer onder de loep wordt genomen en op plaat verschijnen.

Natuurlijk vinyl, dat hoort bij Hendrix. Ditmaal gaat het om opnames tussen 1968 en 1970. Het een het derde deel van de trilogie. Producer Eddie Kramer is de studio ingedoken om de studiotakes optimaal weer te geven en dat er nieuwe albums ontstaan van oud materiaal dat nog in de studio lag.
Vallleys of Neptune (2010), People Hell and Angels ( 2013) en dit dubbel album geven een prachtig beeld weer van de meester.
‘Hear My Train Coming’ van de originele Experience band met Mitch Mitchel en Noel Redding of het ‘$20 Fine’ met zijn vriend Stephen Stills, die hij had ontmoet op het befaamde  Monterey festival in 1967. Met het Joni Mitchell nummer ‘Woodstock’ waar de heren beide op het podium aanwezig waren, gaan ze hier nog eens lekker te keer.
Het is dan ook niet vreemd dat Hendrix even gebruikt maakt van de band van Crosby Stills Nash & Young. Geen punt en wanneer Johnny Winter zijn gitaarpartijen even los laat op ‘Things I Used To Do’ horen we muzikanten die het mooi vinden om muziek te maken en niet zo nodig om geld hiermee te verdienen.
Dit was een andere tijd, een tijd dat de muziek puur was en gedreven door passie en talent. Dat later deze mensen dan beroemd worden omdat het publiek hier ore naar kreeg is mooi, zonder afgerekend te worden op verkoopcijfers.

Pop / Rock

Deel via social media: