Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-12-05 07:00:00 • 10 min lezen

Jimi Hendrix - Electric Church live Atlanta pop

Jimi Hendrix – Electric Church Live Atlanta pop Label: Legacy Eindoordeel: 7,5

Enkele maanden geleden was de cd er en nu is de dvd/blue ray er ook. 4 juli 1970 te Atlanta pop festival met Leslie West’s Mountain (zie nieuw album elders), Ten Years After, BB King, Jethro Tull, Allman Brothers en ga zo maar door. Het was het festival dat naast Woodstock legendarisch werd door de grootte van het event.

Het verhaal wordt verteld door o.a. bassist Billy Cox, Paul McCartney en organisatoren van het festival. De drang voor hen was om Hendrix op het festival te krijgen omdat het een beeld van vrijheid was. Inmiddels was Hendrix een muzikaal sterker en bekender geworden dan toen hij op Woodstock speelde. Hij wist dat hij een ster was wist dit uit te buiten wanneer dit nodig was. Je ziet een gedreven Hendrix die enigszins klaar is met alle interviews, maar wist dat hij dit moest gebruiken om populairder te worden. Het geeft een kijkje hoe het festival is opgezet en hoe de promotie er toe uit zag.

De Hendrix and band of Gypsys waren de afsluitende act van het festival en konden in de donker hun optreden geven. “Fire”, “Red House”, “Purple Haze”, “Hey Joe”, ”All Along the Watchtower” , “Voodoo Child”, ze komen allemaal voorbij. Na dit optreden ging Hendix op zoek naar een pand om zijn droomstudio te bouwen. Electric Lady Studio’s werd 26 augustus voltooid. Nog geen maand later werd Hendrix na de show op Isle of Wright in het Samarkand Hotel te London gevonden. Hoewel hij is gestikt in zijn braaksel is de aanleiding hiervan nog altijd onduidelijk gebleven.

Deel via social media: