Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-09-18 07:00:00 • 9 min lezen

Jimi Hendrix - Freedom Atlanta Pop Festival in Hedon Zwolle

Jimi Hendrix – Freedom Atlanta Pop Festival Label: Sony Eindoordeel: 8

Vrijdag 18 september, een dag dat een momentje waard is om even stil te staan bij het overlijden van de gitarist die de popmuziek deels deed veranderen. Een inspiratiebron voor veel gitaristen, een gitarist die over de grenzen ging.

Hoewel het Woodstock festival voor Hendrix een bijzondere doorbraak was, liet Hendrix zijn gitaar wederom vlammen op het grootste festival van de Verenigde Staten, even onder Atlanta.

Met een nieuwe documentaire Electric Church wordt het verhaal van Atlanta in beeld gebracht. Naast zijn bandleden wordt de camera ook gericht op Paul McCartney, Steve Winwood, Rich Robinson en Kirk Hammet. Dit zijn enkele beroemdheden die hun liefde voor Hendrix willen delen. Al kan men gerust de gehele rockscene bij langs gaan.

Het aanstekelijke solo geweld op het blues nummers “Hear My Train A Coming” “Red House” of een heerlijke intro van “Room Full Of Mirrors”, brengen net iets meer dan de misschien te vaak gehoorde Klassiekers als “Voodoo Child”, “Hey Joe” en “Foxy Lady”.

Er zijn mensen die het gitaargejeuzel vinden of die helemaal door het lint gaan van de capriolen die Hendrix toentertijd uithaalde. Het blijft een experience om het te beleven. Zet de stereo op extra volume en laat je betoveren.

Deze betovering van 45 jaar geleden leeft tot op de dag van vandaag. In het kader van zijn overlijden 45 jaar geleden te London wordt er vanavond een tributeshow gegeven in Hedon te Zwolle.

Dit eerbetoon wordt gevierd door de Hendrix Tributeband die op hun beurt diverse artiesten bijstaan waaronder: Pablo van de Poel (DeWolf), Vedran Mircetic (de Staat), Merijn van Haren (Navarone), de Veldman Brothers en rockzanger Bert Heerink (Vandenberg/ Kayak). 18 september Hedon te Zwolle

Deel via social media: