Zoek...
Joan As Police Woman – Damned Devotion

Joan As Police Woman – Damned Devotion

Label: PIAS

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-02-24 07:00:00 • min lezen

Pop / Singer-songwriter
7,5

Joan As Police Woman – Damned Devotion

De zangeres Joan Wasser is beter bekend onder haar naam Joan As A Police Woman. Haar kapsel deed denken aan de hoofdrolspeler van de politieserie “Pepper” waardoor ze deze bijnaam als artiestennaam gebruikt. Tevens is ze bekend als de verloofde van singer songwriter Jeff Buckley tijdens zijn overlijden en speelt ze viool bij Anthony and the Johnsons.

De singer-songwriter bracht ruimt tien jaar geleden haar solo debuut album uit. Het album Real Life was puur en met de opvolger To Survive juweeltjes in de wereld dit genre.
Dit is het vijfde album van Wasser brengt haar weer naar de sound van haar debuut. Mooie liedje die tussen de pop, dance en singer songwritersgenre hopt. De percussies-swing van “Steed” is heerlijk te noemen en het “Warning Bell” is meer intiem en kwetsbare pop te noemen.
Het album kent vooral digitale beats die met het titelstuk en “The Silence” erg naar voren zijn gedrukt. Hierdoor worden de songs strak en swingend en met haar persoonlijke teksten komt het allemaal goed binnen. De songs van het album past bij de hoes van het album. Indringend strak en kwetsbaar. Mooi album waarmee ze weer volop mee kan doen.

 

Joan as Police Woman is te zien in Nederland
1 april Paradiso te Amsterdam
7 april Doornroosje te Nijmegen

Pop / Singer-songwriter

Deel via social media: