Zoek...
Joan Osborne – Songs of Bob Dylan

Joan Osborne – Songs of Bob Dylan

Label: Thirty Tigers/ Bertus

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-09-02 07:00:00 • min lezen

Pop / Singer-songwriter
7,5

Joan Osborne – Songs of Bob Dylan

We kennen de Amerikaanse singer songwriter Joan Orborne van het nummer “One Of Us”. De versie dat geschreven is door Eric Brazilian van The Hooters werd een wereldhit. Inmiddels zijn we acht albums verder. Albums van diverse kwaliteit, al blijft ze een mooie zangstem houden.

Ditmaal is het een album geheel geweid aan Bob Dylan. De ode aan de oude meester waar ze mee is opgegroeid brengt haar favoriete songs. “Tangled Up in Blue”, “Rainy Day Woman” en “Highway Revisited” zijn songs die misschien nog voor de hand liggend zijn. Toch weet ze verrassende songs er in te verweven. De minder bekende songs waaronder “Buckets of Rain”,”High Water” en “Dark Eyes” zien we minder snel op Dylan tribute albums.


Mooi is het Quinn the Eskimo (“The Mighty Queen”) waar Manfred Mann zijn hit mee had en het “You Ain’t Going Nowhere”. In de songs weet Osborne binnen de folk een gospel soul sound in te brengen. Al is het belangrijker dat Osborne een manier van zingen heeft dat het verhaal goed weergeeft. Dit was al met haar hit “One of Us” maar dat horen we met de “Masters of War” en “Trying To Get To Heaven” nog eens mooi terug. Haar zangstijl geeft diverse songs  meer glans en komt het verhaal beter uit de verf dan het origineel. Dat is zeker een luisterronde waard voor de Dylan fans.

Pop / Singer-songwriter

Deel via social media: