Zoek...
Joan Osbourne – Trouble and Strife

Joan Osbourne – Trouble and Strife

Label: Thirty Tigers/ Bertus

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-10-04 07:00:00 • min lezen

Country / Pop
8

Joan Osbourne – Trouble and Strife

De Amerikaanse singer-songwriter Joan Osbourne kennen we vooral van de hit One Of Us. Maar inmiddels is ze ingeburgerd in de wereld van de muziek. Na diverse solo albums verschijnt ze met bassist Phil Lesh van de Grateful Dead op het podium, zingt ze op het album van Def Leppard gitarist Vivian Campbell en schuift ze aan bij de Stg Peppers shows van Cheap Trick. Uiteindelijk sluit ze aan bij de ex leden van Black Crowes en onder de naam Trigger Hippy verschijnt er een volledig album.

Het recente album van de zangeres was een ode aan Bob Dylan. Nu is ze terug met een volledig eigen album vol soul funk ‘Take It Any Way I Can Get It’ en ‘What’s That You Say’. Ook zijn de luisterpop songs terug met ‘Hands Off’ en het cheesy 80’s  ‘Never Get Tired (of Loving You)’.

De sfeer van de Dylan country songs horen we in Trouble and Strife. Met een rockende solo en storytelling zang introduceert de op kan b (2de deel van cd) de countryside van haar. Met ‘Whole Wide World’ en ‘Meat and Patatoes’ geeft ze de huiselijke sfeer weer en met ‘Panama’  is haar stip op de muur. De afwisseling van country en rock maakt het album muzikaal hoe Osbourne uiteindelijk is. Hier hoeft ze niet te kiezen maar mag het er allebei zijn. En dat gaat haar goed af.

Country / Pop

Deel via social media: