Zoek...
Joe Bonamassa - British Blues Explosion

Joe Bonamassa - British Blues Explosion

Label: Mascot

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-05-20 07:00:00 • min lezen

Blues
8

Joe Bonamassa – British Blues Explosion

Wederom weet Joe Bonamassa er een album uit te persen alsof het niks is. De man kent een grote regelmaat om met nieuw materiaal te komen. Al gaat het deze keer weer om een live album. Een album met de covers van zijn helden Eric Clapton, Jimmy Page en Jeff Beck.

Voor dit concert bestaat de band uit Michael Rhodes (bas), Reese Wynans (keyboards), Anton Fig (drums) en Russ Irwin (guitar /vocals). Ze behoren inmiddels tot de vaste kern van zijn band en daarmee wordt de band hechter. Men kent elkaar door en door en dan zijn de jamsessies van ook van een hogere kwaliteit.
“Het zijn de muzikanten die de blues tot een doorbraak hebben gebracht. Dat mag dan best geëerd worden”. Of is het een ode aan The Yardbirds waar deze gitaristen ooit in speelden.

Tijdens de korte tour van 5 shows in Engeland is dit album opgenomen. Om de sfeer er direct in te krijgen opent men met Jeff ‘Beck’s Bollero’ waarna de ‘Rice Pudding’ als stevig ontbijt met een heerlijke solo wordt opgediend.
Met ‘Mainline Florida’ introduceert Bonamassa Eric Clapton. Het nummer van  Clapton’s meesterlijk album ‘461 Ocean Boulecvard’ wordt aangevuld met solo’s, in de geest van de meester.
Met het Boogie for Stu horen we de sound van Jimmy Page en Led Zeppelin. Dat er een grote liefde is voor Led Zeppelin  zien we aan de setlist. Na ‘Tea For One’ weet hij de show af te sluiten met de heerlijke Zeppelin songs ‘White Summer/ Black Mountain Side’ en ‘How Many More Times’ (incl. drumsolo).  Het dubbel album is tevens verkrijgbaar met dvd.

Een heerlijk album vol nostalgie om de oude lp’s weer uit de kast te trekken en het origineel te gaan beluisteren.

Blues

Deel via social media: