Zoek...
Joe Bonamassa – Live at Carnegie Hall An Acoustic Evening

Joe Bonamassa – Live at Carnegie Hall An Acoustic Evening

Label: Provogue/ Mascot

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-06-26 07:00:00 • min lezen

Blues
8,5

Joe Bonamassa – Live at Carnegie Hall An Acoustic Evening

Eind april stond de gitarist in een volle Ziggo Dome waarna hij een maand later de SENA Performers Guitar Award in ontvangst mocht nemen. De man weet met een groot regelmaat een album op de markt te brengen. Naast zijn eigen studio albums weet hij met de live albums prachtige variaties te maken van zijn eigen songs. Hierdoor is ieder album van Bonamassa een verrassing van wat er komen gaat.

Na het akoestische album uit 2013  An Acoustic Night in Vienna Opera House is er nu de An Acoustic Night in het beroemde Carnegie Hall. Naast “This Train”, een prachtige versie van “Drive” en “The Valley Runs Low” van het recente album “Blues of Desperation”, weet de meester een mix te maken van old songs en covers waaronder “How Can A Poor Man  Stand Such Times And Live?” en “The Rose”.
Met zijn vaste band is hij de setting nu aangevuld met celliste Tina Guo en multi instrumentalist van the Hooters Eric Brazillian. Het resultaat is wederom van verbluffende goede kwaliteit. De songs klinken als nieuw terwijl een “Dust Bowl” of “Black Lung Heartache” bijna tot de klassiekers van Bonamassa behoren.

Kortom we kunnen er maar niet genoeg van krijgen!

Blues

Deel via social media: