Zoek...
Joe Bonamassa – Royal Tea

Joe Bonamassa – Royal Tea

Label: Mascot / Provogue

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-10-24 07:00:00 • min lezen

Rock
8

Joe Bonamassa – Royal Tea

De Amerikaanse blues rocker Joe Bonamassa is de laatste jaren opgeklommen tot een wereldster. Het is de verdienste van het harde werken. Als gitarist mag hij inmiddels de waardering van zijn collega’s als Eric Clapton ontvangen, maar gelijk is hij onderdanig naar zijn helden.

Met Royal Tea weet hij een volgende stap in zijn carriere te maken. Abbey Road studio’s werd als de magische plek uitgekozen om  dit album op te nemen. De magie van zijn Engelse helden Eric Clapton, Jimi Page en Jeff Beck en deze studio waar the Beatles en Pink Floyd hun sporen hebben achtergelaten.
Na de recente bluesalbums, de samenwerking met Beth Hart, is het nu weer tijd om even lekker te gaan rocken. Met Led Zeppelin, Aerosmith, Iron Maiden, Rush , Dream Theater producer Kevin Shirley weet hij  de juiste man te vinden om zijn albums te produceren.

Dat is dan ook te horen op dit album. Met de mondharmonica in de hand wordt ‘Lookout Man’ een regelrechte Aerosmith song, De bluesrock van Peter Greens Fleetwood Mac ‘High Class Girl’ en het Led Zeppelin achtig begin van  ‘A Conversation With Alice’ zijn toch Bonamassa songs met de invloed van zijn helden.
het album opent  al heerlijk met de soulrock songs ‘When One Door Opens’ en het titelstuk ‘Royal Tea’ en dan is zo veel belovend dat je zo door de rest van de songs glijdt.
Het rockt dit keer aan alle kanten. De BCC weet hij met Deep Purple  Glen Hughes al prima platen te maken. Nu was Hughes bassist bij Deep Purple ten tijde dat David Coverdale zanger. Wanneer Coverdale Whitesnake met Bernie Marsden start is er veel energie in de songs. Deze energie zoekt Bonamassa ook voor dit album en heeft Marsden gevraagd om dit album met hem te schrijven.

Het pakt goed uit al blijkt nog steeds dat Bonamassa niet voor alle songs de juiste zanger is. En ja, hij blijft de blazers en de swinging boogiewoogie sound nog steeds lekker te vinden, waardoor het nummer ‘Lonely Boy’ wat uit de toon valt op dit album.

Rock

Deel via social media: