Zoek...
Joe Jackson - Fool

Joe Jackson - Fool

Label: EarMusic

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-01-12 07:00:00 • min lezen

Pop / Singer-songwriter
8,5

Joe Jackson – Fool

De Britste singer songwriter Joe Jackson behoorde eind jaren 70 tot de laatste overlevenden van de punkscene met de overgang naar new wave. Met zijn band wist hij grote hits te scoren. ‘Is She Really Going Out With Him’ is een van de bekendste maar het Night & Day album is een juweeltje in zijn oeuvre.

Na vele muzikale geniale uitspattingen is er weer contact met zijn voormalige bandleden . Met hen maakt Jackson een comeback in de popscene. Inmiddels heeft hij wel moeten zoeken naar een nieuw label, maar op het EarMusic label weet hij wel een juweeltje te maken.
Met het album Fools weet Joe Jackson weer een prachtig pop album te maken. Lekkere felle uitspattingen gaan weer gepaard met melodieuze poplijnen zoals het ‘Absolute Fabulous’ of het mooi en lief liedje ‘Dave’, waar Jackson weer een prachtige zanglijn weet te smeden naast een leading melodie. Het is een wijze waar veel mensen niet aan kunnen meten. ‘Strange Land’,  ‘Friend Better’ of het mondiaal muzikaal titelstuk zijn al prima songs waar een album mee gevuld kan worden. Jackson levert meer in allerlei opzichten.
Zowel muzikaal als met zijn maatschappelijk getinte teksten weet Jackson nog goed mee te gaan en is dit zeker een van de beste albums die hij de afgelopen jaren heeft afgeleverd.

Joe Jackson is te zien in Nederland
17 maart Oosterpoort te Groningen
4 april TivoliVredenburg te Utrecht
7 april Paradiso te Amsterdam

Pop / Singer-songwriter

Deel via social media: