Zoek...
Joe Satriani – What Happens Next

Joe Satriani – What Happens Next

Label: Sony

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-01-17 07:00:00 • min lezen

Instrumentaal / Rock
8

Joe Satriani – What Happens Next

De gitaarliefhebber hoeft alleen het woord Satriani te horen en dan weet hij genoeg. KOPEN is het dan het automatische gevolg. Wanneer Satriani als studiomuzikant ook les gaf, kwamen er veel zeer getalenteerde gitaristen bij hem vandaan. Steve Vai, Kirk Hammet (Metallica), Alex Skolnick (Testament) en Andy Timmons (Danger Danger/ Winger) zijn enkele studenten van The School of Satriani.


Het is dan ook niet vreemd dat wanneer Mick Jagger een solo carriere beoogd om Joe te vragen als gitarist. Geen punt, hij verving daarna Ritchie Blackmore bij Deep Purple tot er een vervanger was gevonden. Bedacht de G3 tour, waarbij Satriani zich laat omringen met 2 andere gitaristen met allure en geinde met Sammy Hager om met Chickenfoot een plaat te maken. Hiervan kent hij Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) die tevens in de band van Glenn Hughes speelt.
De BCC is afhankelijk van Bonamassa waardoor Glenn Hughes gemakkelijk met Chad Smith op de Satriani trein springt om dezelfde kwaliteit te bereiken.

Het is voor Satriani dan ook belangrijk om goede muzikanten om zich te hebben en wie wil niet met deze grootheid spelen.
Het album kent weer allemaal instrumentale songs waarbij Satriani de gitaar laat spreken.  Het kent weer een heerlijke rockdrive dat uptempo is zonder gehaast te zijn. Tot bijna klassiek aan toe zijn “Cherry Blossom”, “Thunder High On The Mountain” en “Righteous” juweeltjes voor de toekomst. Van de bluesy “Smooth Soul” tot het stevigere “Headrush”, allemaal goed!

Instrumentaal / Rock

Deel via social media: