Zoek...
Nieuw album van Joep Beving

Nieuw album van Joep Beving

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-04-07 07:00:00 • 2 min lezen

Instrumentaal / Klassiek
7

Joep Beving - Prehension

Met zijn debuutalbum “Solipsism” werd al snel duidelijk dat de excentrieke Nederlandse pianist een vooral filosofische kijk op de wereld heeft. De grote man met een klassieke baard weet de mensen met “Prehension” wellicht weer voor zich te winnen.

Beving is voornamelijk bij veel reclames als producer betrokken. Het is zijn basis om mensen te kunnen verleiden. Binnen enkele seconden brengt hij mensen tot een koopgedrag of laat hen achter met de keus om te overdenken.

Uiteindelijk doet Beving dit ook met zijn album. Met een stilte van intro dat je meevoert met de lage tonen van de piano die je tot je eigen gedachten brengen. Een soort van meditatiemoment waarbij de inhoud van je gedachten verspringen. Misschien is dat ook de kracht van deze albums. Het is niet zozeer het pianostuk dat als klassiek stuk wordt ervaren maar meer dat het je meeneemt naar je ziel. Een ander vindt het tijdsverslindende piano gepriegel waar geen touw aan vast te knopen is. Het gaat om de eigen interpretatie, wat muziek meestal al is. Hoewel het album één hypnotiserend stuk is,toch smaakt dit naar meer en is het album voorbij voordat je wakker schud en een uur later is.

Joep Beving is te komende tijd te zien in Nederland

6 april Paradiso te Amsterdam
8 april Motel Mozaique te Rotterdam
20 mei TivoliVredenburg te Utrecht
25 juni Down the Rabbit Hole te Beuningen
19 juli Stevenskerk te Nijmegen

Instrumentaal / Klassiek

Deel via social media: