Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-02-26 07:00:00 • 10 min lezen

John Coffey - The Great News

John Coffey - The Great News Label: V2 Eindresultaat: 7,5

Het gaat goed met de mannen uit Utrecht. De snorren zitten er weer op en de gitaren gieren weer als nooit te voren. Met een nieuw label dat hun weer een stapje verder naar de roem brengt en deuren opent. Als klap op de vuurlpijl mag de band op het Pinkpop festival hun kunnen laten zien. De acteur John Coffey van the Green Mile, eat your heart out. Deze band kan je naam overstijgen.

De energieke powerrock van "Eagle" en "Son" staan als een huis. Het nummer "Echo" spat van de energie, al wordt deze energie wat rommelig gedurende het nummer, terwijl "The Sinking" dezelfde energie kent en wel strak over komt. De zangpartijen zijn deels medieus, grungy en hier en daar overschreeuwend dat enkele nummers niet altijd even passen lijkt. Het trompettergeschal op "Jean" is mooi gevonden en de band sluit hier naadloos op aan.

Komende periode is de band veel op de Nederlandse podia te zien.

27 februari 013 te Tilburg 28 februari Scumbash te Rotterdam maart in Duitsland 3 april De Muziekgieterij te Maastricht 4 april Paaspop te Schijndel 10 april De Spot te Middelburg 11 april Metropool te Hengelo etc

Deel via social media: