Zoek...
John Diva and the Rockets – American Amadeus

John Diva and the Rockets – American Amadeus

Label: SPV

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2021-01-17 07:00:00 • min lezen

Melodic Rock
8

John Diva and the Rockets – American Amadeus

De jaren 80 krijgen een soort van revival maar of dit ook voor de hair-bands American rock geldt is nog even een twijfel geval. John Diva geloofd er in en daar gaat het om. De man wist met Michael Voss in 2019 zijn debuutalbum te presenteren en nu komt hij met een overtuigend vervolg American Amadeus.

Het album bevat goed en stevig melodieuze rock dat we misschien wel kennen, maar de songs zijn overtuigend zoals het titelstuk en ‘Weekend for a Liftime’. De sound past in de stijl van Motley Crue, Def Leppard en Ratt. Het is een nieuwe lichting van de rockacts van toen. Maar de songs zijn zeker de moeite waard. De semi ballad poprock ‘Karmageddon’ doet het goed en met ‘Wasted’ is een heerlijk openingsnummer voor de show. ‘Drip Drip Baby’ komt uit het gedachtegoed van  de band Poison. Met This Is Rock n Roll wil men nog even een Scorpions knipoog maken, om af te sluiten met een mooie ballad ‘2 Hearts’.

Toch is het lastig om de afleiding van de band in hun presentatie naast je neer te leggen. Of men live dit ook zo kan waarmaken als het op plaat staat dan zou hier de aandacht naar moeten gaan, voordat men een verkeerde naam krijgt.

Melodic Rock

Deel via social media: