Zoek...
John Hiatt with Jerry Douglas – Leftover Feelings

John Hiatt with Jerry Douglas – Leftover Feelings

Label: New West rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2021-05-16 07:00:00 • min lezen

Blues / Country
8

John Hiatt with Jerry Douglas – Leftover Feelings

Het duurde even voordat de singer-songwriter het succes kreeg wat hij toebehoorde. Dit genre was in de jaren 90 nog niet zo populair, maar eind jaren 80 bracht het succes hem met het album Bring the Family met het mooie ‘Have al Little Faith in Me’.


Met Ry Cooder, Nick Lowe en Jim Keltner vormde hij de superband Little Village, maar met zoveel grootheden in een band is alleen de ego dat gaat tellen en daarmee ging deze band ter ziele. De laastste jaren richt Hiatt zich op de oude classic blues en maakt met Patrick O Hearn op bas, het crossing Muddy Waters albumThe Eclipse Sessions.
Nu sluit hij aan bij The Jerry Douglas band. Douglas weet al jaren voor allerlei acts te spelen en werd ingehuurd door o.a. Ray Charles, Eric Clapton, Dolly Parton en John Taylor. Een graag geziene gast dus en weet solo ook voldoende albums te maken.

Het nieuwe album van Hiatt is dan ook erg blues country georiënteerd. Opgenomen in het beroemde RCA studio B, waar de Nashville sound is geboren. Velen zijn hem voor gegaan om deze sound op plaat te krijgen en dat is hier dan ook weer gelukt.

Het past bij zijn stem en zijn relaxte houding dat het er allemaal al op zit. De Leftovers nog en even en dan is het gebeurd.  Dit keer zonder drums maar lekker een contrabas met een rythm gitaar, een slide gitaar en viool doen de rest. Maar vooral staat Hiatt zijn stem centraal en trekt de aandacht en geeft het ritme. ‘Long Clack Electric Cadillac’ is dan direct al een nummer vol humor zoals we dit van Hiatt kennen. Dit komt in de songs ‘I’m in Ashville’, ‘The Music is Hot’ en het ‘Buddy Boy’ terug. Met ‘Keen Rambler’ en ‘Sweet Dream’ gaat het muzikale kaarsje toch wat sneu uit. Hopelijk weet Hiatt een vervolg op dit heerlijk album te maken.

Blues / Country

Deel via social media: