Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-04-25 07:00:00 • 3 min lezen

John Mayall & the Bluesbreakers - Live in 1967

John Mayall & The Bluesbreakers – Live in 1967 Label: Bertus Eindoordeel: 7,5

Wanneer een Nederlandse fan van John Mayall de oversteek maakt naar Engeland, was hij goed voorbereid door een tape recorder mee te nemen, om zijn favoriete band vast te leggen. Het kon in die tijd nog. Tom Huissen was er klaar voor, Eric Clapton had de Bluesbreakers verlaten en Peter Green had een punt gezet achter Shotgun Express (met Rod Stewart en Mick Fleetwood). John Mayall was op zoek naar een nieuwe gitarist en samen met bassist John McVie kozen ze voor Peter Green.

De band nam het album “A Hard Road” op waarna de drummer de band verliet. Green ging op zoek naar Fleetwood. In deze bezetting heeft de band diverse shows in London gegeven. Gelukkig had de Nederlander deze tapes nog en die zijn nu op cd verschenen.

We horen diverse songs die later pas op de Mayall albums verschijnen. Zo zijn “Steamliine” en ”Double Trouble” van het album Crusade op deze tapes al te horen. Hoewel Crusade uiteindelijk door gitarist Mick Taylor wordt ingespeeld. “So Many Roads” en Johnny Guitar Watsons “Looking Back” is zelfs eind jaren 60 op een album te vinden. Het unieke van deze tapes is het verhaal en dat gelijk ook de geboorte is van een band dat onder de naam Fleetwood Mac grote successen behaalde, al was dat weer zonder Peter Green. Dit is een blues album wat je kunt verwachten van een blues album. De witte blues meester had het toen al door en niet voor niets dat ieder getalenteerde gitarist bij John Mayall ’s Bluesbreakers wilde spelen.

Deel via social media: