Zoek...
John Mellencamp – Sad Clowns & Hillbillies

John Mellencamp – Sad Clowns & Hillbillies

Label: Universal

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-05-03 07:00:00 • 2 min lezen

Blues / Folk / Pop / Rock / Singer-songwriter
8,5

John Mellencamp – Sad Clowns & Hillbillies

De Amerikaanse singer songwriter John Mellencamp scoorde in de jaren 80 diverse hits waaronder de klassieker “Jack & Diane”. De rock georiënteerde songs kreeg in de jaren 90 een wending naar de popsongs en eind van de eeuw kregen de songs meer een folk country invulling. Zijn aandeel voor de jaarlijkse benefiet concerten Farmaid is altijd groot geweest. Hierdoor paste hij in het rijtje met Neil Young, Bob Dylan en Willie Nelson.

Mellencamp weet met zijn prachtige liedjes een breed publiek te bereiken. De eigenzinnigheid van de man doet denken aan een oudere versie van John Mayer songs. Na dat hij diep in de folksongs is gedoken komt Mellencamp nu met een album vol pop en rocksongs met een sausje folk. Het doet denken aan de top jaren van het album The Lonesome Jubilee.

Gewapend met een viool van Miriam Sturm, die centraal staat binnen veel songs, zijn het klassieke singer songwriters nummer “What Kind of Man Am I”, het beeldende ”All Night Talk Radio” en  “Indigo Sunset” prachtige songs. De samenwerking met  de stiefdochter van Johnny Cash, Carlene Carter geeft Mellencamp leverde mooie duet songs op. De single “Grandview” wordt in duet gezongen met de country zangeres Martina McBride.  
Vol dramatische country sound wordt het verhaal over de “Sad Clowns” gezongen. Een verhaal dat hij beeldend in beeld heeft gebracht met zijn schilderijen die als hoes van het album is gebruikt.

Dit album mag gerust een van de betere Mellencamp albums worden betiteld. Na het recente en zeer goed album Plain Spoken zou het mooi zijn dat Europa hem wederom ontdekt. Over de plas behoort Mellencamp niet voor niets in het rijtje van grootheden die boven benoemd staan.

 

Blues / Folk / Pop / Rock / Singer-songwriter

Deel via social media: