Zoek...
John Moreland – LP5

John Moreland – LP5

Label: Old Omens/ Thirty Tigers/Bertus

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-02-13 07:00:00 • min lezen

Singer-songwriter
7,5

John Moreland – LP5

De singer- songwriter John Moreland uit Tusla USA weet al ruim 10 jaar albums op de markt te brengen. Eerst met Black Gold Band en Dust Bowls Souls en later als solo artiest. Zijn recente album komt uit 2017 en werd uitgebracht op het 4 AD label. Nu is hij weer terug gekeerd op het oude nest Old Omen/ THirty Tigers label. Het is voor het eerst dat de man een producer in de hand neemt om zijn songs een andere vibe te geven.

Zijn keus is gevallen op Matt Pence die zijn producties voor Jason Isbell, The Breeders en Sarah Jaffe tot een goed resultaat heeft gebracht. Als drummer weet Pence prima aan te sluiten bij de composities die Moreland heeft gemaakt. Samen met Bonnie Whitmore en multi instrumentalist John Calvin wordt het album LP5 opgenomen.

Een album dat prettig in het gehoor ligt. De stevige gitarist heeft een rustgevende ruwe mooie stem en is niet bang om wat kritische noten te doppen in zijn songs. De songs hebben meer body gekregen dan zijn voorgaande solo albums. Het authentieke singer-songwriters geluid is ingewisseld voor een bandgeluid dat met ‘Terrestrial’, ‘East October’ en ‘When My Fever Breaks’  al zijn er genoeg good old gitaar tokkelde songs op dit album te vinden waaronder het ‘Two Stars’  en ‘In Time Between’.

Het album is vooral een volgende stap voor Moreland. Een overgang van de old singer-songwriter naar de singer-songwriter met volledig band.

Singer-songwriter

Deel via social media: